dilluns, 19 de març del 2012

Puig de BALANDRAU - Puig CERVERÍS - TRES PICS - Puig de FONTLLETERA

Hola de nou. No sé com explicar-vos l'excursió d'ahir Diumenge, però ho intentaré (com si fóssim Diumenge):
A les 7 del matí hem quedat a Manlleu amb el grup: En Genís, la Carme i en Bitxo, i en Lluís Tuneu i la Duna. Les 7 del matí é suna hora normal per sortir d'excursió. A més, avui ja estava clar, però encara que sigui primavera, estiu, tardor o hivern, el que sí que no pot faltar és el control d'alcoholèmia de les 7 del matí a Manlleu. Realment ara feia dies que no el trobava i avui, per fi, m'han parat. El municipal m'ha demanat que cap a on anava i jo li he respost que cap al Balandrau. Cap a ón????? D'excursió al Balandrau!!! Passa, passa... La cara d'estupefacció que ha fet el poli!! I més quan he canviat de cotxe i hi hem tronat a passar tots junts!!: Cap a ón aneu?? Al Balandrau! I de sobte m'ha mirat a mi com volguent dir: EVIDENTMENT!! Després d'aquesta petita anècdota, i que no us les explico totes perquè sinó no acabaria mai, ens hem dirigit en direcció Tregurà per poder començar l'ascensió al Puig de Balandrau. Avui hem sigut la Carme i en Lluís Tuneu, en Genís, el Bitxo i la Duna, i jo.
Hem deixat el cotxe a la Collada de Meianell i els 2 gossos, la Duna i en Bitxo, ja tenien ganes de caminar . Per donar més emoció a l'excursió la Família Tuneu ens ha fet passar, tot desviant-nos del camí, pel Puig Cerverís, el primer cim del dia.

La Carme Tuneu al cim del Cerverís amb el Balandrau i Fontlletera al fons

Ja allà hem descobert que el gran protagonista de la sortida seria el vent intens i fred. Sort que anàvem preparats, oi Carme? Bé, hem seguit cap al Balndrau tot reprenent el camí per la Serra de La Canya intentant passar per les zones amb menys vent, ja que com més amunt més fred i més intens s'ha tornat. Durant el recorregut hem trobat espècies animals com aquesta:



Després de fer un petit replà per recuperar-nos de l'esforç hem encarat el tram final de pujada i hem assolit el cim del Puig de Balandrau.

Foto de grup al Cim del Puig de Balandrau
La Duna, jo, en Lluís Tuneu, en Bitxo (la cua), en Genís i la Carme

I sí, el Balandrau és un altre 100 cim, un més que puc afegir a la llista. Un cop a dalt hem esmorzat, i com si ho haguéssim pactat, el vent ha encalmat durant l'estona de menjar. AL cap de poc hem començat el camí de tornada però per un altre camí, pels Tres Pics. Abans d'arribar al Coll dels Tres Pics en Genís ha decidit tornar cap al cotxe, ja que em sembla que ens ha llegit la ment: assolir el cim del Puig de Fontlletera, que el teníem davant nostre. Del tot improvisat hem travessat el Coll Tres Pics i hem pogut observar com a dalt del cim hi havia algú. Sense pensar-hi massa (si hi penses t'agafa mandra) hem decidit pujar-hi. I cap al Fontlletera hi falta gent!! Per davant nostre una paret de 200 metres de desnivell i no sé quants graus d'inclinació (Déu ni Dó). I al cap de poc, molt menys del que m'imaginava hem assolit el cim del Puig de Fontlletera.

Jo al cim del Puig de Fontlletera

Espectaculars vistes és el que hi hem tingut.
Us ha passat mai que quan heu escoltat una paraula no sabeu per què no us para de passar pel cap i es va repetint, i repetint, i repetint... doncs això és el que m'està passant amb el nom d'aquest cim: Fontlletera. Soc una persona amb poca memòria diguem-ne fixe. Em diuen un nom i me l'han de reptir mil vegades: com es deia aquell cim?, i el lloc a on hem deixat el cotxe?,... Doncs amb Fontlletera em passa a l'inrevés Qui es devia inventar aquest nom? Per què li han donat aquest nom tant curiós a un cim?... En fi, que passarà 1 mes i encara tindré Fontlletera al cap.
La qüestió és que com que no ho teníem previst hem posat la directa i cap avall pel mig de la muntanya, com si féssim eslàlom d'esquí. Que divertit. també hem tongut moment Àngel Llàcer,... I un cop hem arribat la pista que ens conduïa cap al cotxe, lapart més pesada de lexcursió, amb la carretera que va vorejant la muntanya amb les entrades, les curves de canvi de sentit,... I per fi hem arriabti així ens hem retrobat amb en Genís.
El que havia de ser una excursió matinal d'un sol cim s'ha convertit (i això vol dir que s'ha enriquit) en 3 cims de cop. És una ruta molt recomanable per l'alt grau de bellesa de l'entorn i per les vistes panoràmiques d'aquest racó de país.

FOTOS


TRACKS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada