diumenge, 8 de gener del 2012

COLLFORMIC-MATAGALLS – POSTA DE LLUNA I SORTIDA DE SOL


Si per Cap d’Any us havia dit que tenia un tema previst i no l’havia pogut realitzar per culpa de la tendinitis, al cap d’1 setmana en Marc, el meu germà, em va comentar que amb gent del Grup Sardanista Riallera estaven preparant una sortida per pujar al Matagalls de nit. Després de comentar-li que jo per Cap d’Any volia pujar-hi per veure sortir el sol, no va veure cap impediment per poder-ho realitzar. I així va ser com hi vam poder anar.
A l’excursió vam ser:
En Miquel Baranera
En Martí Aparicio i en Ramon Jordà, del Grup Sardanista Riallera.
I els meus germans Jordi i Marc (que també formen part del Grup Sardanista Riallera)
Ep, que també hi vaig anar!!
Aquest cop, el pas previ era saber l’hora en que sortia el sol. A les 7 hores i 19 minuts. Cap problema. Contant que anant a pas lent fas el cim en 1hora i mitja, s’havia de ser a 2/4 de 6 a Collformic. Vam quedar a les 5 a Taradell i cap a Collformic falta gent. Suposo que devia ser que era molt d’hora al matí, que només arribar en Jordi estava marejat com una sopa i a punt de fer l’ànec. No sé si realment al final el va fer, però va preferir quedar-se a baix amb en Miquel i van anar a veure la sortida del sol al Puig del Sui (perdoneu si no s’escriu així). Nosaltres vam anar pujant dintre la negra nit que hi havia, amb un reflex de la lluna plena que feia goig!!

Aquesta última foto és en Bitxo i el seu collar il·luminat

Com més amunt, més ciutats il·luminades es divisaven. A pas lent vam anar pujant, i a les 7 ja erem a dalt. Realment un privilegi ser el primer del dia a arribar a dalt del cim i poder gaudir de l’absoluta tranquil·litat que s’hi desprèn. La veritat era que la lluna encara no s’havia post, cosa que ens va brindar l’espectacle de la seva posta. Realment curiosa la  situació de que quan veus la lluna més amunt sembla que no es mogui, i quan va per pondre’s agafa velocitat i amb pocs segons desapareix darrere les muntanyes. Feia ja molta estona que estàvem esperant que sortís el sol i semblava que alguna cosa amb l’horari havia fallat, ja que vam veure com es començava a posar la boira pel Lluçanès, cap a la Plana de Vic, com començava a veure’s el blanc de la gelada a Viladrau i el sol no sortia. Bé, de fet, Les Agudes i el Turó de l’home estan per davant de la sortida del sol i podria ben ser que ens tapessin l’espectacle. Gràcies a anar tant d’hora, vam poder contemplar l’espectacle de la primera llum del dia en un cel ennuvolat, oferint-nos uns colors vermellosos realment espectaculars!!!


I per fi, al cap de més d’1 hora de la suposada sortida de sol, va i ell somrient surt entre Les Agudes i el Turó de l’Home: ESPECTACULAR!!! Passats uns minuts vam desfer el camí de pujada per anar a esmorzar. Realment molt i molt recomanable poder fer algun dia una excursió com aquesta.


I per acabar dir-vos que gràcies a la meva equivocació d’horaris (vaig mirar l’hora solar i no la nostra) vam poder gaudir de la POSTA DE LLUNA i la SORTIDA DE SOL realment espectaculars!!!!






I per acabar d’arrodonir el dia m’esperava un concert solidari de TAM TAM GOSPEL a l’església de Folgueroles:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada